Tuesday, March 29, 2016

Introducere (generatiile C1 & D1)


Avand cea mai mare concentratie de personalitate pe centimetru cub din regnul animal, betta este pestele care, cand va apropiati sa il studiati, se trage si el mai aproape si va studiaza la randul lui.

Necesita ingrijire cam cat o muscata, asta insemnand o hranire pe zi si o schimbare saptamanala de apa, lucru usor de facut mai ales ca de obicei este tinut in recipiente de mici dimensiuni. Nu necesita oxigenarea apei, deoarece betta isi completeaza necesarul de oxigen din aerul atmosferic, deci asigurati-va ca are acces la suprafata apei. Unlike white men, betta can jump, asadar cazati-l in recipiente acoperite. Daca plecati in concediu, puteti sa-i lasati cheile, deoarece profilul lui de carnivor il predispun la o excelenta rezistenta in conditii de burta goala. Da, o sa-l gasiti tot acolo si dupa trei saptamani, aruncandu-va priviri dojenitoare. E chiar recomandabil sa-l postiti o zi pe saptamana, deci weekendurile sunt ale dumneavoastra.

Toti pestii prezentati sunt selectionati din trei ponte totalizand fix 99 (53+45+1) de betta. I-am oprit pe cei mai vigurosi, mai deosebiti si cu cele mai interesante gene. Deoarece au rezultat doar 4 masculi, dintre care 3 nu au indeplinit standardele de vigoare, generatia C1 e reprezentata exclusiv din femele. Avand in vedere ca masculi se gasesc pe toate drumurile, pe cand femele mai rar, acesta nu este deloc un lucru rau. Mai mult, femele betta extended red nu se gasesc nicaieri altundeva in Romania din informatiile mele, iar eu exact asta vand, femele betta rosii din varful botului pana in varful cozii. "Generatia" in D1 are un singur reprezentant. Am reusit sa salvez un sigur pui de furia tatalui care manca prompt icrele, iar cand s-a indurat sa le lase sa eclozeze, a atacat puii. Puiul s-a facut mare si acum e o frumoasa femela betta orange copper superdelta. 

Pestii sunt tineri dar maturi din punct de vedere sexual. Cumparand betta tineri va puteti bucura de cea mai frumoasa perioada a vietii lor, cand sunt bombe de hormoni si nu au stare.

Femelele pot fi tinute mai multe in acelasi acvariu (termenul uzitat e sorority tank), mai ales ca sunt surori crescute impreuna.

Pentru filtrare in functie de diverse criterii apelati la meniurile din dreapta paginii. Tot acolo gasiti si un breviar care s-ar putea sa fie util.


No comments:

Post a Comment